Video

Hyppää Tällin kyytiin

Nimeni on Tälli, Oskulan Tälli. Isäntäni on Mika, Myllylän Mika. Asun Nousiaisissa ja olen 8-vuotias dreeveriuros. Komeaksi kehutaan ja taitavakin olen, käyttö- ja muotovalion leimat ovat paperissa. Kai minua kamerakoiraksikin voi sanoa.

Sehän se on aina mielessä, nimittäin jänis. On kuumottavaa kirmata pusikoissa pupun perässä. Isäntä puolestaan käy kuumana koirakameroihin. Se on rakentanut kameraa varten liivit minulle. Sen mielestä on mukavaa katsella jahtipäivää illalla tietokoneelta. On kuulemma melkein sama kuin olisi jahdissa. Isännän mielestä siitä jää mukavia muistoja. Nukun mieluummin sohvalla kuin muistelen vanhoja.

Isäntä on kertonut, että sen nuoruudessa riistaa katseltiin vain piippua pitkin. Sitten muistot pistettiin pataan, poskeen ja vedettiin lopuksi pöntöstä alas.

Olen vähän raju poika metsässä. Kerran tein vanhanaikaiset isännän ensimmäiselle koirakameralle. Vetelin mutkat suoriksi, koko hökötys tippui matkalle. Siellä se on vieläkin. Isäntää harmitti, yritti etsiä, mutta eihän sillä nenällä mitään löydä. Tiedän kyllä missä se on, yhden männyn juurella.

Se ei isäntää lannistunut, osti heti uuden kameran. Onneksi se ymmärsi väsätä liivin, jossa kamera pysyy kuin punkki nahkassa. Hökötys painaa melkein kilon ja siinä on vastapaino, muuten tulee huono ryhti. Tasapuolisuuden nimissä, ajattelin valaa isännän jahtikenkiin pohjalliset betonista.

Mutta en valita, saanhan tehdä sitä mihin luonto on minut luonut. Ajaa.

Tervetuloa kyytiin.

Terveisin, Tälli

Video