Metsästäjät mukaan Nenäpäivään

Mikko ”Peltsi” Peltola kannustaa kaikkia metsästäjiä osallistumaan tänään vietettävään Nenäpäivään. Auttaminen voi olla myös hauskaa.

Mikko Peltola kannustaa metsästäjiä osallistumaan Nenäpäivä-kampanjaan.Mikko Peltola kannustaa metsästäjiä osallistumaan Nenäpäivä-kampanjaan.

Metsästäjäliitto on mukana Nenäpäivä-hyväntekeväisyyskampanjassa. Kampanjan päätapahtumaa eli Nenäpäivää vietetään tänään 6.11., ja liitto haastaa kaikki jäsenensä mukaan tekemään hyvää. Nenäpäivä on Nenäpäivä-säätiön kampanja kehitysmaiden lasten hyväksi. Keräysvaroilla tuetaan lasten koulutusta sekä terveyden, turvan ja ravinnon saantia.

Eräharrastuksistaan tunnettu toimittaja Mikko ”Peltsi” Peltola on ollut Nenäpäivä-kampanjassa mukana jo useita vuosia.

– Hyvään projektiin on aina ilo lähteä mukaan. Ei ollut syytä sanoa ei, Peltsi kertoo.

Nenäpäivään voi osallistua jokainen. K-kaupoissa myytävien Nenäpäivään liittyvien kannatustuotteiden, kuten punaisten nenien, heijastimien ja kestokassien, myynnistä saadut tulot käytetään lasten hyväksi. Netissä tai tämän illan tv-lähetyksessä voi myös lahjoittaa keräykseen sopivaksi katsomansa summan.

Peltsin mukaan kaikki apu on tervetullutta.

– Jokainen voi osallistua omien varojensa mukaan, mikään summa ei ole parempi tai huonompi. Kehitysmaiden lapsilla ei todellakaan ole yhtään mitään ja siihen verrattuna meistä moni elää täällä valtavassa yltäkylläisyydessä, toteaa Peltsi nähtyään Sierra Leonessa lasten arkea kampanjaan liittyen.

– Metsästäjä voi vaikka jahtireissulla jättää yhden makkaran syömättä ja lahjoittaa vastaavan summan Nenäpäivään, hän naurahtaa.

Tänä vuonna Nenäpäivä-kampanja on alkanut 15.10. ja päättyy 15.11. Peltsi oli juontamassa kampanjan käynnistäneen UMOn konsertin ja tänä iltana suorassa Nenäpäivä-show´ssa YLE TV2:lla hänet voi bongata vastaamassa lahjoituspuhelimeen.

Jahti-lehti toivoo edelleen saavansa hauskoja Nenäpäivä-aiheisia kuvia metsästysporukoilta 10.11. mennessä osoitteeseen jahti@metsastajaliitto.fi. Parhaita otoksia julkaistaan 3.12. ilmestyvässä Jahti 5/2015 -lehdessä.

Hirvijahtiin kiireisen syksyn keskellä kaipaava erätoimittaja Peltola heittää vielä ehdotuksen:

– Metsästäjillä pitäisi oikeastaan olla oranssi nenä, jotta kaikki menisi lain mukaan. Mutta Nenäpäivänä punainenkin käy.

Toimi näin:

  • Hanki K-kaupasta oma tuunattava Nenä tai muita kannatustuotteita. Niistä saadut varat käytetään lasten hyväksi.

  • Ota yksin tai porukalla hauska kuva ja lähetä se Jahdin toimitukseen. Muista, ettei turvallisuudesta saa tinkiä eikä saaliskuvia saa käyttää.

  • Lahjoita yksin tai porukalla sopiva summa Metsästäjäliiton Nenäpäivä-tiimin kautta. www.nenapaiva.fi/metsastajaliitto