Video

Häng med Tälli

Jag heter Tälli, Oskulan Tälli. Min husse är Mika, Myllyläs Mika. Jag bor i Nousiainen och är en åtta år gammal dreverhane. De säger att jag är stilig och duktig är jag visst också, med de rätta stämplarna på alla papper. Du kan kalla mig en kamerahund.

Jag har den alltid i tankarna. Haren alltså. Vilken tjusning att få ränna i buskarna efter den. Husse däremot gillar hundkameror. Han har fixat en väst som håller kameran åt mig. Han tycker det är kul att återuppleva jaktdagen på datorn på kvällen. Han påstår att det är nästan som att vara med på riktigt. Husse säger att det blir trevliga minnen. Jag sover hellre på soffan än tänker på gångna tider.

Husse har berättat att när han var ung tittade man på vilt bara utmed gevärspipan. Sen åkte minnena i grytan, via magen och ut i toaletten.

Jag är en riktig tuffing i skogen. Husses första hundkamera lyckades jag göra mig av med. Jag tog kurvorna på två ben och hela grunkan trillade av. Där ligger den fortfarande. Husse grämde sig och försökte leta, men med den näsan hittar han ingenting. Jag vet nog var den ligger, vid foten av en tall.

Men husse gav inte upp, han köpte genast en ny kamera. Lyckligtvis kom han på idén med en väst, så nu hålls kameran på plats som en fästing i pälsen. Mojängen väger nästan ett kilo och den har en motvikt så att jag inte får dålig hållning. I jämlikhetens namn tänkte jag gjuta betongbottnar i husses jaktkängor.

Men jag klagar inte. Jag får ju göra det som jag är skapad för. Driva.

Häng med om du kan.

Hälsningar, Tälli

Video