Metsästäjäliitto haluaa nuoret seuroihin

Metsästäjäliitto keskittyy vuonna 2018 nuoriin. Ennen joulua lanseerattiin rahankeräyskampanja nuorten pääsemiseksi metsästysseuroihin. Nyt etsitään metsästysseuroja, jotka kaipaavat nuorta verta.

Kaikki ovat kuulleet sen: metsästysseurat ukkoutuvat ja tarvitsevat uusia, nuoria jäseniä. Harva kuitenkaan on aktiivisesti tehnyt mitään asian hyväksi. Metsästäjäliitossa vuosi 2018 on nuorten vuosi, joten ennen joulua lanseerattiin kampanja nuorten pääsemiseksi seuroihin.

Kaksivaiheisen kampanjan ensimmäisen osan ideana on kerätä rahaa, jonka turvin maksetaan nuorten liittymismaksuja seuroihin. Alle 30-vuotiaan uuden jäsenen liittymismaksusta maksetaan 50 euroa/nuori jokaiselle metsästysseuralle, joka sitoutuu ottamaan vuoden 2018 aikana vähintään viisi uutta nuorta jäseneksi.

Metsästysseurojen säännöissä saattaa olla myös esteitä näin nopeaan toimintaan. Siksi olemme sitoutuneet myös auttamaan seuroja, jotka haluavat uudistaa sääntönsä nuorisoystävällisiksi. Niille seuroille, jotka ottavat käyttöön liiton nuorisoystävälliset säännöt, liitto sitoutuu maksamaan Patentti- ja rekisterihallituksen perimät sääntömuutoksesta aiheutuvat kulut. Liitto auttaa myös neuvomalla sääntömuutosprosessissa. Nyt on siis aika toimia!

Seurat ja nuoret yhteen

Nyt etsimme seuroja, jotka haluavat uusia, nuoria jäseniä. Olemme avanneet kampanjasivustolle kohdan, jossa jokainen suomalainen metsästysseura voi käydä ilmoittautumassa mukaan. Sivulla täytetään seuran perustiedot, kuten seuran nimi paikkakuntineen, yhteyshenkilö ja sähköposti/puhelinnumero.

Näin uusia nuoria jäseniä etsivä seura saa ilmoituksensa sivuille – me haluamme uusia jäseniä. Samalla sivulla nuoret voivat tavoittaa seurat. Kyse on kohtaamisesta. Liian usein kuulee, että ottaisimme kyllä nuoria, mutta ei ole tulijoita.

Joulun alla aloitettu kampanja ja jo vuosi sitten liiton lanseeraama ”Harveneeko passiketjusi?” -kampanja osoittavat, että metsästäjillä on paljon kokemuksia seuraan hakemisesta, liittymisestä ja mahdollisista esteistä. Tässä kampanjassa on tarkoituksena mahdollistaa jäsenyyksiä ja lähestyä vaikeaa kysymystä positiivisesta kulmasta.

Otetaan kaikki mukaan, otetaan kaikki jäseniksi. Kyse on harrastuksemme ja seuratoiminnan kannalta yhdestä tärkeimmästä kysymyksestä. Miten me kohtelemme nuoria metsästäjiä ja mahdollistamme heille harrastuksessa kaikkein oleellisimman, eli metsästysmaat ja hyvän seuran?

Liitto julkaisee vuoden aikana nuorten ja seurojen tarinoita omissa kanavissaan, muun muassa Jahti-lehdessä. Kerro omista kokemuksistasi, hyvistä tai huonoista!

Liiton rahankeräyslupa: RA/2017/625

Kampanjan tarkemmat säännöt ja lahjoitussivusto:

https://nuoretseuraan.metsastajaliitto.fi/

Toimi näin

Yksittäinen metsästäjä/metsästyksen tukija:

Voit tukea kampanjaa sopivalla summalla sivuston kautta. Jos et voi lahjoittaa aikaasi, lahjoita rahaa. Voit myös käyttää seuran kokouksissa puheenvuoroja, joissa kannustetaan hyväksymään uusia jäsenyyshakemuksia. Voit myös kannustaa tuttuja nuoria harrastuksen pariin ja ohjata heitä kohti vastuullista metsästystä ja hyvää seuratoimintaa.

Metsästysseura:

Jokainen metsästysseura tarvitsee uusia toimijoita. Huolehtikaa, että seuraa kohtaan riittää kysyntää nuorten joukossa. Johtokunnan tehtävä on pitää huolta seuran kiinnostavuudesta ja poistaa esteitä nuorten jäsenyyshakemusten tieltä. Seurassa on hyvä pohtia muun muassa sitä, pitääkö jokaisen uuden jäsenen omistaa maata, asua seuran paikkakunnalla tai osallistua talkoovelvoitteen tms. hoitamiseen. Voisiko käytäntöjä uudistaa? Maailma muuttuu.

Seuraan haluava nuori:

Kerro oma tarinasi Metsästäjäliitolle osoitteessa jahti@metsastajaliitto.fi. Huolehdi, että jäseneksi hakiessasi sinulla on hyvä maine, olet suorittanut harrastukseen liittyvät vaatimukset moitteetta ja mikäli sinut valitaan, olet aktiivinen ja rehellinen sekä oma-aloitteinen uutta seuraasi ja siihen kuuluvia jäseniä sekä maanomistajia kohtaan. Ole aktiivinen somessa ja jaa kampanjaamme!