Uutiset

Erämessut taas kesäkuussa

Kansainväliset Erämessut pidetään jälleen kesäkuussa. Nelipäiväinen tapahtuma kokoaa eräväen Riihimäelle 7.–10.6.

Metsästäjäliitto on messujen yhteistyökumppani ja mukana messuilla isolla ulko-osastolla, tutulla paikalla viime vuosilta. Osastolla esitellään liiton toimintaa, haastatellaan mielenkiintoisia vieraita ja tarjolla on nokipannukahvia. Tule juomaan kuppi kuumaa ja juttelemaan kanssamme metsästysasioista!

Muita näytteilleasettajia paikalla on jälleen runsaasti, ja uutena asiana esitellään esimerkiksi jousikalastusta. Kansainvälinen metsästyksen ja riistansuojelun neuvosto CIC on myöntänyt luvan trofeenäyttelylle, joten se nähdään messuilla tänäkin vuonna. Myös koiraohjelmia on tarjolla edellisvuosia enemmän.

Erityisesti uusien metsästäjien kannattaa lähteä messuille, sillä Metsästäjäliitto ja Riihimäen Messut tarjoavat pääsylipusta reilun alennuksen kaikille 1.10.2016–30.9.2017 metsästäjätutkinnon suorittaneille. Heille jaetun Uuden metsästäjän paketin välissä on alennukseen oikeuttava kuponki, joka tulee esittää messuportilla messulippua ostettaessa. Kupongilla saatava alennus on viisi euroa aikuisten ja lasten normaalihintaisesta lipusta.

Nähdään messuilla!

https://www.eramessut.fi

Digi-Jahti

Laki eläinten hyvinvoinnista etenee

Eläinsuojelulain uudistus on parhaillaan menossa. Helmikuun lopussa päättyi lausuntokierros, jonka aikana annettiin noin 380 lausuntoa. Kaikki lausunnot käsitellään maa- ja metsätalousministeriössä, ja niiden perusteella arvioidaan lakiehdotuksen lopullista muotoa. Lain on tarkoitus edetä eduskunnan käsiteltäväksi syksyllä 2018.

Metsästäjäliitto antoi laista lausunnon, jonka voi lukea täältä.

Liitto kiinnitti lausunnossa huomiota muun muassa siihen, mitä lakiehdotuksessa mainitaan eläinten liiallisesta rasittamisesta sekä eläinkilpailuiden järjestämistä. Liitto katsoo, ettei uusi laki saa haitata metsästystä tai metsästyskoiratoimintaa. Lausunnossaan liitto muun muassa esittää lakiin täydennettäväksi, ettei metsästyskoirarotujen tavanomaista käyttöä voida katsoa eläimen liialliseksi rasittamiseksi. Yleisiä eläinten hyvinvointia ja hyvää pitoa edistäviä säädöksiä liitto pitää kannatettavana.

Henri Mutanen

Piireissä uusia puheenjohtajia

Kaksi Metsästäjäliiton piiriä on vaihtanut kevään vuosikokouksissa puheenjohtajaa. Uudenmaan piirin uusi puheenjohtaja on Bo-Krister Lindholm ja Keskipohjan piirin uusi puheenjohtaja on Juho Prittinen.

Digi-Jahti

Metsästäjäliiton uusi viestintäpäällikkö Sari Järvinen.
Metsästäjäliiton uusi viestintäpäällikkö Sari Järvinen.

Metsästäjäliitolla on uusi viestintäpäällikkö

Maatalous- ja metsätieteiden maisteri Sari Järvinen on valittu Metsästäjäliiton uudeksi viestintäpäälliköksi. Järvinen aloitti tehtävässä 5.3.2018. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa HKScan Oyj:llä vastaten konsernin tuottajaviestinnästä ja markkinoinnista.

Viestintäpäällikön tehtävä on Metsästäjäliitossa uusi, ja Järvisen tehtäviin kuuluvat sisäisen viestinnän sekä media- ja sidosryhmäviestinnän suunnittelu, ohjaus ja kehittäminen sekä viestinnän seuranta ja arviointi.

Sari Järvinen työskentelee Metsästäjäliiton keskustoimistolla Riihimäellä. Hänet tavoittaa sähköpostilla sari.jarvinen@metsastajaliitto.fi tai puhelimitse 0400 620 199.

Sara Seppälä