Utbudet för vildmarksvänner

Digi-Jakt testar och presenterar nya produkter inom branschen i spalten Utbudet för vildmarksvänner, på samma sätt som i den tryckta tidskriften.

Set med köttknivar för proffs

Tyska Giesser Messerfabrik är en av Europas största knivfabriker. Fabriken har tillverkat knivar i snart 150 år. Giessers toppkvalitet utgörs av bland annat skärpan, bladets hållbarhet, ergonomin och den utmärkta finishen.

Bladen stansas ut ur högklassigt krom-molybden-stål och härdas med hjälp av den senaste härdningstekniken – värmebehandling i vakuum. Skaften tål desinficering i 120 grader (kokning) och tillverkaren ger livstids garanti mot att de lossnar. För bladen ges garanti mot att de bryts.

PrimeLine-köttknivssetet består av två styckknivar (13 cm och 15 cm) och en 18 cm slaktkniv (Butcher’s knife).

Var och en som styckar vilt vet att det är skillnad mellan bra och dåliga knivar. I praktiken beror det på vilken typ av stål som använts i bladet, och det är ett faktum att det inte går att tillverka bra knivar av stål av dålig kvalitet. Själv har jag tyckt att min styckkniv är av god kvalitet, men jag är tvungen att medge att det är ett nöje att stycka och snygga till en hjortkropp med det här knivsetet.

Rekommenderat pris:

49,90 €

Ytterligare upplysningar:

Vakuumikauppa/Pohjolan Luonto ja Kala Oy, http://www.vakuumi.fi, 044 560 8245

Stretch Mesh underställ för aktiva friluftsmänniskor

Inhemska Finnsvala Oy har tillverkat underställ i Finland i mer än 60 år. Stretch Mesh underställ tillverkas av 100 % polypropylen och isolerar huden från de övriga klädlagren. Understället bildar ett värmande luftlager mot huden till och med vid hård kyla och får även svettig hud att kännas torr. Flatlocksömmarna skaver inte på huden.

Utseendemässigt gav understället först ett något suspekt intryck, särskilt som det elastiska nätliknande materialet riktigt framhävde mitt vintertid något rundnätta midjeparti. Plaggen visade sig i alla fall vara utmärkta vid användning. Understället värmde skönt vid kyla och huden kändes torr trots att jag blev svettig av en rask promenad. Det lönar sig att välja en något mindre storlek än normalt, eftersom plaggen fungerar optimalt när nätmaterialet ligger tätt mot huden.

Rekommenderat pris:

Långa nätbyxor 43 €

Långärmad nättröja 45 €

Bermudashorts 34 €

Kortärmad nättröja 39 €

Ytterligare upplysningar:

Finnsvala Oy, http://www.finnsvala.fi, 08 770 080