Tarjontaa eräväelle

Digi-Jahti testaa ja esittelee eräalan tuoteuutuuksia Tarjontaa eräväelle -palstalla samaan tapaan kuin printtilehden sivuilla.

Ammattilaisen lihaveitsisetti

Saksalainen Giesser Messerfabrik on yksi Euroopan suurimmista veitsitehtaista. Se on valmistanut veitsiä kohta 150 vuotta. Giesserin huippulaatu muodostuu muun muassa terävyydestä, terän kestävyydestä, ergonomiasta sekä erinomaisesta viimeistelystä.

Terät valmistetaan stanssaamalla ensiluokkaisesta kromi-molybdeeni-teräksestä ja karkaistaan moderneimmalla kovetustekniikalla – vakuumissa lämpökäsittelemällä. Kahvat kestävät 120 asteen desinfiointipesun (keittämisen) ja niillä on elinikäinen irtoamattomuustakuu. Terillä on katkeamattomuustakuu.

PrimeLine-lihaveitsisetti sisältää kaksi erotteluveistä (13 cm ja 15 cm) sekä 18 cm renssausveitsen (Butcher´s knife).

Hyvien ja huonojen veitsien eron tietää jokainen, joka leikkaa riistaa. Käytännössä ero muodostuu terässä käytetystä teräksestä, ja tosiasia on, että huonolaatuisesta teräksestä ei saada laadukkaita veitsiä. Minulla on ollut omasta mielestäni ihan laadukas paloitteluveitsi, mutta pakko myöntää, että tällä setillä oli ilo leikata ja siistiä peuran ruhoa.

Suositushinta:

49,90 €

Lisätietoja:

Vakuumikauppa/Pohjolan Luonto ja Kala Oy, http://www.vakuumi.fi, 044 560 8245

Verkkoalusasu aktiiviseen liikkumiseen

Kotimainen Finnsvala Oy on tehnyt alusasuja Suomessa jo 60 vuotta. Stretch Mesh -alusasu valmistetaan sataprosenttisesta polypropyleenistä ja se eristää seuraavat vaatekerrokset ihosta. Tämä toimii erinomaisesti muodostaen kovallakin pakkasella lämmittävän ilmakerroksen ihoa vasten, ja hikinenkin iho tuntuu kuivalta. Asussa on tasosaumattu rakenne, joten saumat eivät paina ihoa.

Ensivaikutelma verkkoasusteen ulkonäöstä oli hieman epäilyttävä, varsinkin kun venyvä verkkokangas oikein korosti talven turvottamaa keskivartaloa. Käyttökokemus oli kuitenkin erittäin hyvä, asuste lämmitti hyvin pakkasella, mutta reippaan kävelyn aiheuttamasta hiostumisesta huolimatta iho tuntui kuivalta. Kannattaa muuten valita normaalikokoa hieman pienempi, koska asuste on parhaimmillaan, kun verkko myötäilee vartaloa tiukasti.

Suositushinnat:

Pitkät verkkohousut 43 €

Pitkähihainen verkkopaita 45 €

Bermudasortsit 34 €

Lyhythihainen verkkopaita 39 €

Lisätietoja:

Finnsvala Oy, http://www.finnsvala.fi, 08 770 080