Läsarnas videofilmer belönas

Digi-Jakt vill publicera läsarnas viltfilmer. Skicka in dina egna viltvårds- eller viltkamerafilmer!

Jägare har mängder av kunskap om sin hobby som kan hjälpa andra jägare. Vissa jägare har praktisk erfarenhet till exempel av att jaga med fälla eller utfodra vilt, och andra jägare kan ha stor nytta av deras idéer. Redaktionen får också ofta önskemål om artiklar exempelvis med anvisningar för hur man bygger fällor och andra gör-det-själv tips.

Digi-Jakt vill gärna börja publicera läsarnas videofilmer om viltvård. Skicka in en film där du monterar en slicksten, bygger en fälla eller anlägger en åtelplats. Vi belönar publicerade filmer med ett presentkort på 150 euro till Eräkontti. Lämplig längd på en videofilm är cirka 1–3 minuter och innehållet ska naturligtvis vara lagligt. Vi förväntar oss inga professionella filmer, utan önskar filmklipp med vanliga jägares tips, filmade till exempel med mobiltelefonkameran. Kom ihåg att bifoga information om vad filmen handlar om.

Digi-Jakt vill också gärna ha läsarnas viltkamerafilmer. Filmer som inte har publicerats tidigare belönas med ett presentkort på 50 euro till Eräkontti. Kom ihåg att bifoga bakgrundsinformation också om dessa filmer.

Anvisningar för hur du skickar in filmerna hittar du nedan. Ljus, kamera, action!

Skicka en video till Digi-Jakt så här

1. Se till att materialet följer bestämmelserna i jaktlagen och -förordningarna samt att det iakttar god jaktsed.

2. Be de personer som syns i videon om lov att publicera den.

3. Ladda upp din video i en offentlig videotjänst (t.ex. YouTube, Vimeo) eller en molntjänst (Google Drive, Dropbox).

4. Skicka en länk till videon, din kontaktinformation och bakgrundsinformation om videon till jahti@metsastajaliitto.fi

5. Vi kontaktar dig om din video väljs ut.