Video

Titta på våra nya vildsvinsvideor

Jägarförbundet har publicerat nya videor om vildsvin. I videorna får du tips om hantering av bytet och provtagning samt tillredning av vildsvinsrätter.

Det nummer av Jägarförbundets tidskrift Jakt som utkom i slutet av april är ett specialnummer som handlar om vildsvin. I numret behandlas vildsvin ur många synvinklar och samtidigt publicerades några videor om vildsvin, som producerats i samarbete med Jord- och skogsbruksministeriet.

I den första videon får du lära dig att flå, ta ur och stycka vildsvin. Titta på videon här (anvisningarna i videon på finska).

Provtagning är temat i den följande videon om vildsvin. Prover ska tas av vildsvin bland annat för att kontrollera förekomsten av afrikansk svinpest och trikiner.

Titta på videon om hur du tar ASF-prov och prov av livmodern samt prov för trikinundersökningar här (anvisningarna i videon på finska).

Receptvideor

Vildsvinskött är gott. Kom i alla fall ihåg att tillreda köttet ordentligt. Evira rekommenderar att vildsvinskött upphettas till 70 grader.

Restaurang Nokkas köksmästare Ari Ruoho skapade tre recept för Jakt, som du får ta del av nedan. Anvisningarna och kommentarerna i videorna på finska.

Vildsvinskotletter med skogssvamp i gräddsås

Vildsvinskassler med karamelliserad lök i öl

Vildsvinsribs med BBQ-sås

Smaklig måltid!

Video