Uutiset

Video metsäkauriin valikoivasta metsästyksestä

Houkuttelupyynti.fi-sivusto on julkaissut YouTubessa uuden videon metsäkauriin valikoivasta metsästyksestä. Videolla Aki S. Perälä kertoo, miksi valikoiva metsästys kannattaa ja miten poistettavaksi sopivan eläimen voi tunnistaa.

Löydät videon täältä.

Sara Seppälä

Metsästysammunnan ABC -koulutukseen kannattaa ilmoittautua, jos omat ammuntataidot ovat ruosteessa tai olet aloitteleva metsästäjä. Kuva: Sara Seppälä
Metsästysammunnan ABC -koulutukseen kannattaa ilmoittautua, jos omat ammuntataidot ovat ruosteessa tai olet aloitteleva metsästäjä. Kuva: Sara Seppälä

Ilmoittaudu metsästysammunnan ABC -koulutukseen

Metsästysammunnan ABC -koulutuksessa opit turvallisen haulikko- ja kivääriammunnan perusteet. Käytännönläheinen koulutus kestää ampumaradalla kuusi tuntia. Koulutukseen voi tulla, vaikka ei omistaisi asetta tai olisi vielä suorittanut metsästäjätutkintoa. Koulutuksen hinta on 70 euroa.

Katso Metsästäjäliiton tapahtumakalenterista tulevat koulutukset ja ilmoittaudu heti!

Sara Seppälä

Suomenpystykorvalla metsästys on kansallista kulttuuriperintöä parhaimmillaan. Kuva: Ere Grenfors
Suomenpystykorvalla metsästys on kansallista kulttuuriperintöä parhaimmillaan. Kuva: Ere Grenfors

Suomenpystykorva ja eräperinteen vaaliminen matkalla kohti Unescoa

Suomen Metsästäjäliitto, Suomen pystykorvajärjestö ja Kennelliitto aloittivat vuonna 2012 yhteisen hankkeen työnimellä ”Suomenpystykorvalla metsästäminen”, minkä tarkoituksena on saada kansalliskoiramme avulla tapahtuva metsästys Unescon aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon. Esikuvana hankkeelle toimii perinteinen haukkametsästys, joka maailman metsästysmuodoista on hyväksytty Unescon aineettoman kulttuuriperinnön kansainväliseen luetteloon vuonna 2010.

Hankkeen työnimi on jalostunut matkan varrella muotoon ”Suomenpystykorva ja eräperinteen vaaliminen”. Marraskuussa 2017 Opetus- ja kulttuuriministeriö hyväksyi yhteishankkeen osaksi Suomen Elävän perinnön kansallista luetteloa. Kansalliseen luetteloon päässeiden kulttuuristen ilmiöiden edustajien on mahdollista hakea hyväksymistä varsinaiseen Unescon aineettoman kulttuuriperinnön kansainväliseen luetteloon.

”Suomenpystykorva ja eräperinteen vaaliminen” -yhteishanke jätti Museovirastolle hakemuksen pääsystä Suomen edustajaksi kansainväliseen luetteloon huhtikuussa 2018. Hakemuksia jätettiin kaikkiaan yhteensä 18 kappaletta erilaisista suomalaisista kulttuurisista ilmiöistä, joista kilpailevina esimerkkinä voidaan mainita muun muassa saunominen ja lumileikit. Suomi voi esittää vain yhtä ilmiötä kerrallaan kansainväliselle listalle kerran vuodessa. Opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Museovirasto tiedottavat Suomen ensimmäisestä valitusta kohteesta touko-kesäkuun aikana.

Lisää tietoa Unescon aineettoman kulttuuriperintöjen luetteloista www.aineetonkulttuuriperinto.fi

Ere Grenfors