Utbudet för vildmarksvänner

Digi-Jakt testar och presenterar nya produkter inom branschen i spalten Utbudet för vildmarksvänner, på samma sätt som i den tryckta tidskriften.

Film om Kuohukorven Missi

Rasen Karelsk björnhund fick sitt namn 1936 och firar alltså 80-årsjubileum innevarande år. Rasen anses härstamma från komiernas hundar och stamhundarna kommer från Ladoga-Karelen, Olonets och Vitahavskarelen. Karelsk björnhund hör till jaktspetsarna och används särskilt vid björn- och älgjakt.

Jubileumsåret till ära släppte Loimumedia i mars filmen ”Kuohukorven Missi”, som berättar om hunden Kuohukorven Missi och hennes ägare Tommi. Missi är en nioårig karelsk björnhund och en av 2000-talets bästa älghundar. År 2014 utsåg Kennelklubben Missi till årets jakthund. I fjol vann hon FM-tävlingen för karelsk björnhund, den så kallade Hirvenhaukut-tävlingen, för femte gången och skrev med den prestationen ett nytt blad i rasens historia.

Filmen är inspelad hösten 2015 och utspelar sig i Lokka i Sodankylä och Pokka i Kittilä under början av säsongen. Storslagna landskap utlovas alltså. Inspelningar gjordes också i mellersta och södra Finland, och filmens höjdpunkt är Hirvenhaukut-tävlingen i Fredrikshamn i slutet av november.

Filmen är medryckande och tittaren kommer lätt in i den stämning som råder under en älgjakt. Det är bäst att se filmen när ingen annan är hemma, så man inte behöver fräsa till när ens bättre hälft kommer och stör mitt i den spännande jakten. Jag rekommenderar att du skaffar filmen särskilt om du vill påminna dig om den intensiva spänning som jakt kan bjuda på.

Rekommenderat pris:

23 €

Ytterligare upplysningar:

Loimumedia, https://www.loimumedia.fi, 050 370 1113