Metsästäjäliitto on mukana Erämessuilla isolla ulko-osastolla.
Metsästäjäliitto on mukana Erämessuilla isolla ulko-osastolla.

Erämessuilla on jokaiselle jotakin

Kansainväliset Erämessut pidetään kesäkuussa Riihimäellä. Tutut teemat metsästys, kalastus, retkeily ja luonto ovat esillä kattavasti.

Riihimäellä on taas sutinaa ja säpinää 9.–12.6., kun tuhannet messuvieraat ja sadat näytteilleasettajat valtaavat Urheilupuiston Erämessujen merkeissä.

Metsästäjäliitto on mukana Erämessuilla isolla ulko-osastolla. Messuosastolla U480 tarjoillaan nuotion ääressä nokipannukahvia, ja osastolla pääsee myös ampumaan. SimWay Huntin simulaattorikisaan saavat osallistua yli 15-vuotiaat, ja kisaa käydään liiton osaston lisäksi Sakon ja Suomen Ampumaurheiluliiton osastoilla. Kaikkiin kolmeen osakilpailuun voi osallistua, ja kolmen parhaan yhteistuloksen ampujat palkitaan messujen jälkeen. Katso tarkemmat ohjeet kisaan https://www.simwayhunt.fi

Myös Erätukun simulaattoriammuntakisan SM-finaali käydään messuilla lauantaina.

Uudenmaan piiri järjestää Metsästäjäliiton osastolla sorvausnäytöksiä pönttösorvillaan. Metsästäjäliiton osastolla on lauantaina myös luonnonturkishuutokauppa. Liiton erätarvikeliike Eräkontti on mukana pienellä myymälällä koko messujen ajan.

Lisäksi Metsästäjäliiton erämessuosastolla kerrotaan liiton ajankohtaisista asioista, kuten nuorisotoiminnan kehittämishankkeesta. Hankkeen myötä liiton piireihin ollaan perustamassa muun muassa nuorisotoimikuntia. Lisäksi jaetaan tietoa Metsästysammunnan ABC -hankkeesta, jonka tavoitteena on luoda valtakunnallinen malli metsästysammunnan opetukseen aloittaville metsästäjille. Pääset tutustumaan myös metsästysseuroille tarkoitettuun vuokrasopimusten hallintajärjestelmä Reviiriin.

Tule paikalle ja tuo terveisesi metsästyksen edunvalvonnasta!

Liiton osastolla tarjotaan messuvieraille nokipannukahvit.
Liiton osastolla tarjotaan messuvieraille nokipannukahvit.

Etäkohteena Sammalistonsuo

Uutena osana messuja on Sammalistonsuon turvetuotantoalue 54-tien varressa. Sammalistonsuolle on parin viime vuoden aikana kunnostettu lintukosteikko virkistyskäyttöön.

Luonto- ja lintuharrastajat sekä metsästäjät mahtuvat Riihimäellä hyvin samalle kosteikolle. Alueella järjestetään vuosittain muutama ohjattu vesilintujahti, ja kosteikolla levähtää tuhansia muuttavia vesilintuja. Sammalistonsuolla on myös sorsille tehtyjä keinopesiä, ja paikallinen metsästysseura huolehtii alueen pienpetopyynnistä.

Sammalistonsuolle järjestetään messualueelta lauantaina 11.6. non-stop-kuljetus. Ohjelmassa suolla on noutajakoirien koulutusnäytöksiä, lintujen tarkkailua ja tutustumista rakennettuun kosteikkoon.

Uudenmaan piiri on messuilla mukana pönttösorvin kanssa.Uudenmaan piiri on messuilla mukana pönttösorvin kanssa.

Läskipyöriä ja eläintentäyttäjiä

Perinteisesti Erämessuilla ovat esillä täytetyt eläimet ja trofeet. Näin tälläkin kertaa. Telttahallissa C on nähtävillä taidokkaasti täytettyjä eläimiä, joiden täyttäjät kisaavat tänä vuonna Eläintentäytön suomenmestaruuskilpailuissa. Myös yleisöllä on mahdollisuus äänestää omaa suosikkiaan.

Trofeenäyttelyyn tulevat trofeet arvostellaan messuja edeltävällä viikolla. Lisätietoja trofeiden toimittamisesta näyttelyyn saa Erämessujen nettisivuilta.

Messujen ohjelma-areenalla pääsee katsomaan muun muassa jousimetsästysnäytöksiä ja noutajakoiraesityksiä. Messujen avajaisissa julkistetaan vuoden eräkoira. Kalastuspuolella ohjelmaisäntiä nähdään neljä, jokaiselle päivälle omansa. Isäntinä toimivat Mika Vornanen, Peter Lahti, Mikko Peltsi Peltola ja Olli Ojamo. Retkeilyosastolla Joppe Ranta isännöi nuotiopiiriä ja kertoo muun muassa risukeittimien toiminnasta. Uutta tänä vuonna messualueella on paksurenkaisten läskipyörien testausrata.

Lisää tietoa messuista löydät osoitteesta https://www.eramessut.fi