Tarjontaa eräväelle

Digi-Jahti testaa ja esittelee eräalan tuoteuutuuksia Tarjontaa eräväelle -palstalla samaan tapaan kuin printtilehden sivuilla.

Elokuva Kuohukorven Missistä

Karjalankarhukoira rotuna sai nimensä 1936, joten se viettää siis kuluvana vuonna 80-vuotisjuhlaansa. Rodun alkuperänä pidetään Komin koiraa, ja kantakoirat ovat lähtöisin Laatokan Karjalasta, Aunuksesta ja Vienasta. Rotu kuuluu metsästyspystykorviin, ja sitä käytetään erityisesti karhun ja hirven pyynnissä.

Juhlavuoden kunniaksi Loimumedia julkaisi maaliskuussa elokuvan ”Kuohukorven Missi”, joka kertoo Kuohukorven Missin ja sen omistajan Tommin tarinan. Missi on yhdeksänvuotias karjalankarhukoira ja yksi 2000-luvun parhaista hirvikoirista. Kennelliitto valitsi sen vuoden 2014 eräkoiraksi. Se voitti viime vuonna karjalankarhukoirien SM-kilpailun eli Hirvenhaukut-ottelun jo viidennen kerran ja teki tällä tuloksella rotunsa historiaa.

Elokuva on kuvattu syksyllä 2015, ja siinä liikutaan alkukaudesta Sodankylän Lokassa ja Kittilän Pokassa. Luvassa on siis komeita maisemia. Kuvauksia tehtiin myös Keski- ja Etelä-Suomessa, ja ne huipentuivat Haminan Hirvenhaukut -otteluun marraskuun loppupuolella.

Elokuva tempaa hienosti mukaansa ja katsoessa pääsee hyvin käsiksi tunnelmaan, joka hirvihaukulle hiivittäessä vallitsee. Kannattaa katsoa elokuva, kun kotona ei ole muita, jottei tarvitse ärähtää paremmalle puoliskolle, ettei tule häiritsemään haukulle hiipimistä. Suosittelen elokuvan hankkimista erityisesti, jos haluat palauttaa metsästyksen kiihkeän tunnelman mieleesi.

Suositushinta:

23 €

Lisätietoja:

Loimumedia, https://www.loimumedia.fi, 050 370 1113