Heli Siitari
Från ordföranden

Mot en ny säsong

Hälsningar till alla våra läsare från vår nya chefredaktör! Sommaren är en tid av miljövård och förberedelser för jaktsäsongen. Säsongen har inletts med duvjakten och om bara några dagar kan allt fler jägare se fram emot att utöva sin hobby. På förbundets byrå är det fullt upp med positiva bestyr bland annat angående intressebevakning, medlemsrådgivning och kommunikation. Det finns mycket att göra och steg för steg utvecklar vi verksamheten. Samarbete ger resultat!

Jaktlagen och annan lagstiftning som gäller jakt har förnyats och reformarbetet fortsätter. Ett tema kommer att vara användningen av hund vid jakt. Vad vore väl jakt utan duktiga hundar?! Jakthunden är som en familjemedlem för många av oss. Hunden håller oss i rörelse och inverkar positivt på vårt välbefinnande.

I den framtida lagstiftningen kommer allt större uppmärksamhet att fästas också på hur bytesdjuren mår. Vi jägare är skyldiga att behandla vårt byte med stor respekt. Nu i början av säsongen kan det vara bra att begrunda de här frågorna ur ett nytt perspektiv och vid behov ändra vår tidigare praxis. Viltet ska fällas på ett tryggt och ansvarsfullt sätt. Kom ihåg att vi var och en på vårt sätt och med våra handlingar representerar jakten, så håll fanan högt!

Jag önskar er alla en riktigt trevlig höst.