Tuomas Hallenberg
Puheenjohtajan palsta

Vastuullisesti syksyyn

Metsästyslaki uudistui, ja erityisesti jousimetsästyksessä riistalajien kirjo laajenee. Pitkään puitu uudistus siis toteutui. Ampumakokeiden järjestelyt ovat monilla paikoin jo menossa. Kyyhkyjahti aloittaa tyypillisesti kauden, vaikka aktiiviset pienpetopyytäjät ovatkin jo olleet liikkeellä elokuun alusta saakka.

Villisikakannan tilasta ja hallinnasta on kirjoitettu paljon. Onpa kesällä raportoitu kiitettävästi kaatojakin. Lainlaatija on tukenut toimintaa tekemällä pyyntiä helpottavia linjauksia. Seuroissa on aika miettiä syksyn jahtien järjestelyitä villisikatilanteiden varalle. On hyvä keskustella eri näkökulmista, voisiko sian kaataa normaalin hirven tai peuran metsästyksen yhteydessä.

Hyvässä seurassa on hienoa harrastaa. Vastuullisuus toiminnassa on eettisyyttä, kestävyyttä ja turvallisuutta, joten huomioimme taas tarkoin kaikki luonnossa liikkujat. Suomen Metsästäjäliiton ja Suomen riistakeskuksen yhdessä rakentama Ammunnan ABC -koulutus antaa hyviä vinkkejä kokeneillekin harrastajille. Suosittelen!

Turvallista metsästyskautta kaikille.