ILMOITUS


Eläinlääkäriltä apua uskollisimmalle jahtikaverillesi – ennaltaehkäisevästi ja hädän hetkellä

Säännöllisellä terveydenhoidolla pidät metsästyskaverisi kunnossa.

Metsästyskaudella koira joutuu kovalle rasitukselle sen ajaessa saalista pitkiä matkoja tai rymytessä kylmässä vedessä. Parhaiten metsässä uhkaavat tapahtumat voidaan ehkäistä ennalta, kun metsästävä koira tapaa eläinlääkärin jo ennen kauden alkua metsästyskoiran terveystarkastuskäynnillä. Käynnillä varmistetaan koiralle hyvät toimintavalmiudet koko kaudeksi tutkimalla muun muassa sen fyysinen kunto, mahdolliset nivel- ja lihasvaivat sekä suun terveys. 

Metsästyskoiran terveystarkastuskäynnillä tarkistetaan myös koiran rokotus- ja loishäätötarve. Sisäloiset vaikuttavat koirat yleiskuntoon, ja suunnitelma loisten häätämiseksi ennen kautta, kauden aikana ja sen jälkeen on hyvä tehdä yhdessä eläinlääkärin kanssa. Metsästävän koiran terveystarkastuskäynnillä voidaan hoitaa myös metsästyskoiran hajuaistia heikentävä nenäpunkki ja tarvittaessa vuodenajasta riippuen suojata koira tarttuvia tauteja levittäviltä puutiaisilta. 

Metsästyskoira voi saada lihasvammoja siinä missä huippu-urheilijakin, ja tärkeä keino niiden välttämiseksi on ylläpitää koiran hyvää fyysistä kuntoa sekä metsästyskauden aikana että sen ulkopuolella. Yksinkertaisin keino koiran kunnon ylläpitoon on runsas ja monipuolinen liikunta, mutta myös esimerkiksi fysioterapiasta voi olla apua koiran lihasvammojen välttämisessä.

Palveluksessa yli 40 eläinlääkäriasemaa ympäri Suomen – eläinsairaalat päivystävät 24/7 

Metsästävää koiraa uhkaavat monet tapaturmat. Koira voi esimerkiksi tippua korkealta kalliolta, jolloin sen jalat voivat murtua. Koira voi myös juosta katkenneeseen oksaan tai joutua yhteenottoon villieläimen kanssa. Koira voi myös tippua jäihin tai kompastua juostessaan juurakoissa tai kivikoissa. Koiran tassuihin voi myös tulla hiertymiä ja se voi saada lihasvammoja.

Sen lisäksi, että koiralle on tärkeää pakata metsään mukaan omia ensiaputarvikkeita, on lähimmän päivystävän eläinlääkärin puhelinnumero myös tärkeä osa koiran ensiapupakkausta. Vaikka ensiapu voidaan monissa tilanteissa antaa jo metsässä, voi kivuissaan oleva koira käyttäytyä tuttuakin ihmistä kohtaan arvaamattomasti. Useimmissa tilanteissa loukkaantunut eläin onkin tärkeää toimittaa eläinlääkäriasemalle mahdollisimman pian rauhoitusta ja hoitoa varten, jotta koira saadaan kuntoutettua ja jahtikausi voi jatkua.

Evidensian eläinsairaalat Vantaalla, Hattulassa sekä Raisiossa palvelevat ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä. Myös muut eläinsairaalamme Espoossa, Oulussa ja Kouvolassa palvelevat kattavin aukioloajoin arjessa ja hädän hetkellä.

Katso päivystävien eläinsairaaloidemme ja muiden ympäri Suomea sijaitsevien yli 40 eläinlääkäriasemamme yhteystiedot osoitteesta www.evidensia.fi

ILMOITUS