Utbudet för vildmarksvänner

Digi-Jakt testar och presenterar nya produkter inom branschen i spalten Utbudet för vildmarksvänner, på samma sätt som i den tryckta tidskriften.

Fästingavvisare med ultraljud

TickLess Human är en liten och lätt apparat som hjälper till att hålla fästingar borta med hjälp av ultraljud. Ultraljudet skrämmer fästingarna så att det är svårare för dem att bita sig fast på huden. Apparaten är ett giftfritt, luktfritt och säkert alternativ för den som vill bli av med fästingar. Varken människor eller keldjur uppfattar ultraljudet som apparaten producerar.

Apparaten fästs på kläderna med en klämma som levereras tillsammans med produkten. Rätt fastgjord är apparaten effektiv på cirka tre meters avstånd. Den beräknade livslängden för apparaten är cirka 3 000 timmar och den stängs av automatiskt efter åtta timmars användning.

Observera att apparaten inte garanterar ett hundraprocentigt skydd mot fästingar. Även när man använder apparaten lönar det sig att kontrollera kläderna och huden omsorgsfullt och avlägsna eventuella fästingar.

Rekommenderat pris:

35 €

Ytterligare upplysningar:

Oy K.Hjorth Ab, https://www.hjorth.fi, 03 234 4300

Ny serie utbytbara choker för hagelgevär

Carlsons nya Cremator-choker använder TST-teknik (Triple Shot Technology), där choketuben bildas av tre ringar som minskar stegvis. Med hjälp av tekniken är det lättare att nå önskad trångborrningsgrad, vilket ger hagelsvärmen bättre form, minskar mängden ströhagel och gör hagelsvärmen kortare. Då hålls hagelsvärmen bättre ihop i längdriktningen. Den del av choketuben som sticker ut är perforerad för att dämpa rekylen vid skott. Tack vare den utskjutande delen är choketuben också lätt att byta och inga verktyg krävs.

I serien ingår en modell med halv (Mid Range) och en med full (Long Range) trångborrning i 12 kaliber. Den förra är optimal på medellånga avstånd och den senare för längre avstånd. Choketuberna får användas med bly-, stål- och Hevishot-hagel. Choketuberna är tillverkade i USA och har livstidsgaranti.

Produkterna passar följande hagelgevärsmärken:

Vapen Innerdiameter Mid Range Innerdiameter Long Range

Benelli (inte SBE II), Beretta (inte Optima), Franchi 0.710 tum 0.700 tum

Benelli Crio Plus (SBE II och M2) 0.707 tum 0.697 tum

Browning Invector, Mossberg 500, Winchester, Weatherby, Savage 0.715 tum 0.705 tum

Browning Invector Plus, Winchester Super X2 och Supreme 0.725 tum 0.715 tum

Remington 0.715 tum 0.705 tum

Rekommenderat pris:

79 €/st.

Ytterligare upplysningar:

Nordhunter, https://www.nordhunter.com, info@nordhunter.com, 050 555 5834

Kemmesabbe® – GPS- och signalväst för jakthundar

Naturix produkt har en bröstrem och GPS-ficka med låg tyngdpunkt, som gör att västen sitter på plats på hunden utan risk för att den halkar långt på sidan eller under hunden. Tack vare bröstremmen krävs inga hårt åtdragna remmar runt hals och buk för att hålla västen på plats.

Västen har två lager av slitstarkt och vattenavvisande tyg i två olika signalfärger – röd på vänster sida och gul på höger. Tack vare färgsättningen är det lätt att avgöra riktningen vid ståndskall i tät terräng, dålig sikt eller mörker.

Signalfärgerna och de högt placerade reflexerna bidrar till god synlighet och säkerhet. GPS-fickans främre öppning skyddas av en lutande spoiler.

Västens passform är god och skavrisken minimal tack vare remmarnas inställningsmöjligheter, resårer och skavskydd. Längs långsidornas nedre kanter finns insydda stabiliserande skenor som gör att västen håller formen väl. Längst bak på västen finns en rejäl metallring i vilken man kan fästa koppel eller spårlina.

Alla material är omsorgsfullt utvalda och testade för att tåla hård belastning, slitage och köld.

GPS-fickan är universal och passar för de flesta halsbandsmonterade GPS-sändare, såsom Garmin DC30/DC40/DC50/T5, Tracker G400/500/1000, Swepoint DoGPS/Novus, B-Bark och Contact.

Halsbandet används som infästning i västfickan. Ingen ändring av GPS-halsbanden krävs.

Finns i två storlekar.

LARGE: Jämthund, stor stövare, plotthund, vorsteh etc.

SMALL: Mindre gråhund, drever, liten stövare, beagle, tax.

1 års garanti mot fabrikationsfel.

På adressen https://www.naturix.se finns monteringsinstruktioner för olika GPS-halsband, skötselråd för västen samt tips för bästa möjliga inställning av västens remmar.

Västen kostar 849 kronor och finns att köpa på https://www.naturix.se och i jaktaffärer.

Information om Naturix:

Naturix har designat och tillverkat olika typer av västar för jakthundar, bl.a. för några av världens främsta tillverkare av GPS-utrustning. Utvecklingen av Kemmesabbe GPS- och signalvästen inleddes 2008. Västen är utvecklad och testad av hundförare. Naturix hade testat de GPS-västar som då fanns tillgängliga, men ingen väst motsvarade förväntningarna. De stora problemen var alltför låg kvalitet och dålig slitstyrka, samt att västarna halkade ned på sidan eller under hunden på grund av GPS-utrustningens tyngd. Målet var att ta fram en extremt slitstark väst som sitter bra på hunden utan hårt åtdragna remmar och utan att halka långt ned på sidan eller under hunden. Materialets slitstyrka och köldtålighet samt västens funktion har testats under många krävande jakter under många års tid. Tack vare Naturix erfarenhet och specialistkompetens anlitas vi tidvis av jakttidningar som rådgivare vid tester av olika typer av hundvästar.

Webbshop: https://www.naturix.se Tfn +46 70 222 3003.