Metsästäjäliiton Lapin piirin messuosastolla sorvattiin linnunpönttöaihioita.
Metsästäjäliiton Lapin piirin messuosastolla sorvattiin linnunpönttöaihioita.

Metsästäjäliitto mukana Lapin Erämessuilla

Kahdeksannet Lapin Erämessut järjestettiin Rovaniemellä 18.–20.5. Ilma oli kolea, ja vettä tuli tasaiseen tahtiin, mutta kävijöitä riitti jopa toivottua enemmän. Metsästäjäliiton Lapin piiri oli mukana omalla ulko-osastollaan.

Perjantaina tilanne näytti kävijöiden suhteen vielä vaisulta, mutta piristyi loppua kohden, ja kokonaiskävijämäärä oli lopulta 20 561, mikä on kolmipäiväisten messujen ennätys. Myyntipaikatkin oli loppuunmyyty, vaikka käytössä oli ensi kertaa Lappi Areenalla kolme hallia sekä tietenkin ulko-osastot. Lapin erämessut järjestetään vuorovuosin Oulun erämessujen kanssa.

Sako oli messuilla esillä näyttävästi.Sako oli messuilla esillä näyttävästi.

Monenlaista tarjontaa markkinaväelle

Tänä vuonna messuilla oli laaja kirjo näytteilleasettajia, ja mukaan mahtui myös perinteisestä eräpuolesta poikkeavia toimijoita. Sako oli paikalla isolla ja näyttävällä osastolla, mutta muuten asetarjonta oli varsin vaatimatonta. Erävaatekauppa sen sijaan näytti käyvän vilkkaasti. Tarjolla oli myös kalankäsittely- ja ruoanlaittonäytöksiä. Lisäksi juontaja Mikko ”Peltsi” Peltola kertoi ohjelmalavalla tarinoita Lapista.

Lapin Erämessuilla eräaiheet olivat kattavasti esillä kullankaivuusta lähtien.Lapin Erämessuilla eräaiheet olivat kattavasti esillä kullankaivuusta lähtien.

Metsästäjäliiton Lapin piiri lahjoitti linnunpönttöjä

Metsästäjäliiton Lapin piirin ulko-osastolla sorvattiin ahkerasti säästä välittämättä linnunpönttöaihioita. Piiri lahjoitti aihioiden lisäksi myös valmiita pönttöjä messuvieraille. Puut oli saatu lahjoituksena Metsähallitukselta. Kauppa kävi, eikä näillä hinnoilla kukaan ruvennut tinkaamaan. Oli hienoa huomata, että linnunpönttöjen laitto kiinnosti niin monia.

Osastolla mainostettiin myös tulevaa Mega-Metso-leiriä ja Metsästäjäliiton muuta toimintaa. Toivottavasti mainostus tuo leirille lisää väkeä. Suuri kiitos kaikille mukana olleille talkoolaisille.