Tarjontaa eräväelle

Digi-Jahti testaa ja esittelee eräalan tuoteuutuuksia Tarjontaa eräväelle -palstalla samaan tapaan kuin printtilehden sivuilla.

Ultraäänikarkotin punkkien torjuntaan

TickLess Human on pieni ja kevyt laite, joka auttaa pitämään punkit loitolla ultraäänen avulla. Punkit vierastavat ultraääntä ja niiden on sen johdosta vaikeampi kiinnittyä ihmiseen. Laite on myrkytön, hajuton ja turvallinen vaihtoehto punkkien karkottamiseen, eikä sen tuottama ultraääni kuulu ihmisen tai lemmikin korvaan.

Laite kiinnitetään vaatteisiin tuotteen mukana tulevalla pidikkeellä. Oikein kiinnitettynä se vaikuttaa noin kolmen metrin säteellä. Laitteen arvioitu käyttöikä on noin 3 000 tuntia ja se menee itsestään pois päältä kahdeksan tunnin käytön jälkeen.

Kannattaa huomioida, ettei laite takaa sataprosenttista suojaa punkkeja vastaan. Laitetta käytettäessäkin kannattaa tarkistaa vaatteet ja iho huolellisesti tarttuneiden punkkien varalta.

Suositushinta:

35 €

Lisätietoja:

Oy K.Hjorth Ab, https://www.hjorth.fi, 03 234 4300

Uusi haulikon vaihtosupistajasarja

Carlsonin uudet Cremator-supistajat hyödyntävät TST-tekniikkaa (Triple Shot Technology), jossa supistuskartio muodostuu kolmesta vaiheittain supistuvasta renkaasta. Tekniikan avulla haluttu supistusaste saavutetaan sulavammin, mikä vähentää hauliparven epämuodostumia, hajahaulien määrää sekä lyhentää hauliparven pituutta. Tällöin haulit pysyvät pitkittäissuunnassa paremmin kasassa. Supistajan ulkonevan osan rei’itys vähentää aseen nousua ja rekyyliä laukauksen aikana. Ulkoneva osa mahdollistaa myös supistajan nopean vaihdon ilman työkalua.

Tarjolla on 12-kaliiperinen puolisuppea (Mid Range) ja täyssuppea (Long Range) malli. Edellinen on optimaalinen keskipitkille matkoille ja jälkimmäinen pidemmille matkoille. Niillä saa ampua lyijy-, teräs- ja Hevishot-hauleja. Supistajat on valmistettu USA:ssa, ja niillä on elinikäinen takuu.

Supistajia saa seuraaviin haulikkomerkkeihin:

Ase Sisähalkaisija Mid Range Sisähalkaisija Long Range

Benelli (ei SBE II), Beretta (ei Optima), Franchi 0.710 tuumaa 0.700 tuumaa

Benelli Crio Plus (SBE II ja M2) 0.707 tuumaa 0.697 tuumaa

Browning Invector, Mossberg 500, Winchester, Weatherby, Savage 0.715 tuumaa 0.705 tuumaa

Browning Invector Plus, Winchester Super X2 ja Supreme 0.725 tuumaa 0.715 tuumaa

Remington 0.715 tuumaa 0.705 tuumaa

Suositushinta:

79 €/kpl

Lisätietoja:

Nordhunter, https://www.nordhunter.com, info@nordhunter.com, 050 555 5834

GPS- ja huomioliivi metsästyskoirille

Naturixin ratkaisussa on rintaremmi ja GPS-tasku, jolla on alhainen painopiste, joten liivi pysyy paikallaan koiran päällä liukumatta koiran sivulle tai alle. Rintaremmin ansiosta liivi pysyy paikallaan ilman tiukalle kiristettyjä remmejä kaulan ja vatsan ympärille.

Liivissä on kaksi kestävää ja vettähylkivää kangaskerrosta sekä kaksi huomioväriä – punainen vasemmalla puolella ja keltainen oikealla puolella. Värien ansiosta on helppo nähdä, mihin suuntaan koira haukkuu saalista tiheässä maastossa, huonossa näkyvyydessä tai pimeässä.

Huomiovärit ja korkealle sijoitetut heijastimet parantavat koiran näkyvyyttä ja turvallisuutta. GPS-taskun etuaukko on suojattu vinolla läpällä.

Liivin säätäminen on helppoa ja se vähentää hiertymiä remmien säätömahdollisuuksien, resorien ja hankaussuojan ansiosta. Liivi säilyttää hyvin muotonsa pitkien sivujen alareunoihin ommeltujen kovikkeiden ansiosta. Liivin takaosassa on metallirengas talutus- tai jäljityshihnan kiinnittämistä varten.

Kaikki materiaalit on valittu tarkasti ja testattu kestämään suurta rasitusta, kulutusta ja kylmää.

GPS-tasku on yleismalli, johon sopii useimmat pantaan kiinnitettävät GPS-lähettimet, kuten Garmin DC30/DC40/DC50/T5, Tracker G400/500/1000, Swepoint DoGPS/Novus , B-Bark ja Contact.

Pantaa käytettään kiinnikkeenä liivin taskussa. GPS-pantaan ei tarvitse tehdä muutoksia.

Saatavilla kaksi kokoa.

LARGE: jämtlanninpystykorva, suuri ajokoira, plottinajokoira, saksanseisoja jne.

SMALL: pienempi harmaanorjanhirvikoira, dreeveri, pieni ajokoira, beagle, mäyräkoira.

Vuoden takuu valmistusvirheille.

Osoitteessa https://www.naturix.se on erilaisten GPS-pantojen asennusohjeet, liivin hoito-ohjeet sekä vinkkejä liivin remmien parasta mahdollista säätöä varten.

Ruotsissa liivi maksaa 849 kruunua ja sitä myydään osoitteessa https://www.naturix.se ja metsästyskaupoissa.

Tietoja Naturixista:

Naturix on suunnitellut ja valmistanut erilaisia metsästyskoirien liivejä muun muassa eräille maailman johtaville GPS-laitteiden valmistajille. Kemmesabbe-huomio- ja GPS-liivin kehittäminen aloitettiin vuonna 2008. Liivi on koiraohjaajien kehittämä ja testaama. Naturix oli itse testannut silloin saatavilla olleita GPS-liivejä, mutta mikään liivi ei ollut vastannut odotuksia. Suuria ongelmia olivat liian heikko laatu ja huono kestävyys sekä se, että liivi liukui koiran sivulle ja jopa alle GPS-laitteen painon takia. Tavoitteena oli kehittää äärimmäisen kestävä ja hyvin istuva liivi, jonka remmejä ei tarvitse kiristää tiukalle ja joka ei liu’u koiran sivulle tai alle. Materiaalin kulutus- ja kylmänkestävyys sekä liivin toiminnot ovat testattu monissa vaativissa metsästystilanteissa useiden vuosien aikana. Metsästyslehdet luottavat aika ajoin Naturixin kokemukseen ja osaamiseen pyytäessään neuvoja erilaisten koiraliivien testaamista varten.

Verkkokauppa: https://www.naturix.se

Puh. +46 70 222 3003