Suomen suurimmat peijaiset lähestyvät

Suomen suurimmat peijaiset levittäytyvät ympäri maata. Vinkkejä ja materiaaleja tapahtumasta tiedottamiseen saa liiton nettisivuilta.

Metsästäjäliitto ja metsästäjät osallistuvat Suomen 100-vuotisjuhlintaan järjestämällä Suomen suurimmat peijaiset pyhäinpäivänä 4.11. Tapahtuman ideana on antaa suomalaisille maistuva lahja: tarjota lämmintä riistaruokaa ulkona useilla paikkakunnilla samaan aikaan.

Jutunkirjoittamishetkellä, noin kuukautta ennen peijaispäivää, on mukaan ilmoittautunut jopa 27 erillistä tapahtumaa ympäri maata. Monet tulevista peijaisista järjestetään usean seuran voimin.

Annetaan positiivinen kuva metsästäjistä

Vaikka tapahtumien pääasia on riistaruoka, on seuroilla loistava mahdollisuus esitellä ruokailun ohessa omaa toimintaansa ja metsästystä yleisesti. Metsästys harrastuksena jakaa mielipiteitä. Vaikka suuri osa suomalaisista suhtautuu metsästykseen ja metsästäjiin myönteisesti, on aina varaa parantaa julkisuuteen annettavaa kuvaa harrastuksesta.

Peijaiset on oiva tilaisuus näyttää, että metsästys on vastuullinen luontoharrastus, joka kerää yhteen mukavia, aktiivisia ihmisiä. Mahdollisuudesta liittyä metsästysseuraan on myös hyvä kertoa, varsinkin jos seuran jäsenmäärä on laskussa ja toiminta kaipaa uusia tekijöitä.

Ohjelma lisää kiinnostavuutta

Tapahtumapaikan sallimissa oloissa voi peijaisissa järjestää tunnistustehtäviä tai tietovisan. Riistaeläinten tunnistusta voi tehdä joko kuvista, nahoista tai kalloista. Tietovisassa voi arvuutella hirven painoa tai vaikka paikallisia pienpetopyynnin ennätyslukemia.

Jos oma väki on kiinni soppatarjoilussa, ohjelmaa voi järjestää yhdessä muiden yhdistysten kanssa. Esimerkiksi koirajärjestöt ja paikalliset kennelkerhot voivat tulla esittelemään metsästyskoiria. Koirat keräävät varmasti ainakin pienimpien peijaisvieraiden huomion, mutta ovat myös luonteva ja kiinnostava osa metsästystä, mikä saattaa houkutella harrastuksen pariin aivan uusia ihmisiä. Hyviä ohjelmakumppaneita ovat myös Martat, partiolaiset ja reserviläiset.

Peijaisten järjestäjien on hyvä pukeutua säänmukaisesti esimerkiksi hirviliiveihin, yhtenäisiin päähineisiin tai seuran omiin asusteisiin, jos sellaisia on. Näin tapahtumaan tulijat tunnistavat järjestäjät ja osaavat kysyä neuvoa tai muuten tulla jutulle.

Viestintäapua liitosta

Kun tapahtuman ohjelma ja muut järjestelyt ovat kunnossa, kannattaa vielä miettiä, miten saada ihmiset löytämään tapahtuman. Metsästäjäliiton verkkosivuille on koottu peijaisten materiaalipankki, josta saa ladattua valmiita pohjia mainosjulisteita ja tiedotteita varten. Pankista löytyy myös muokattava mallitiedote, jota voi jakaa esimerkiksi paikalliselle lehdistölle ja radioon. Sosiaalinen media, kuten Facebook, on tehokas tapa markkinoida tapahtumaa.

Mukavaa peijaistapahtumaa kaikille!

Materiaalipankkiin on koottu kaikki viestintään liittyvät ladattavat pohjat ja mallit.

Muista tutustua yhteistyössä Eviran kanssa julkaistuun tapahtuman hygieniaohjeeseen.

Jos et ole vielä ilmoittanut omaa tapahtumaanne mukaan, tee se nyt. Ilmoittautua voi aina tapahtumapäivään asti täällä