Tuomas Hallenberg
Puheenjohtajan palsta

Riistanhoitomaksu muutoksessa

Metsästyslaki muuttui, ja jousimetsästyksessä mahdollisuudet laajenivat. Ampumakokeita järjestettiin pikaisesti, jotta innokkaat pääsivät vihdoin – vuosien keskustelun ja työn jälkeen – jäkkärineen peuraa tavoittelemaan. Viestien mukaan ensimmäiset kaadot tehtiin välittömästi jahdin alettua. Joka haluaa haasteita ja luontoelämyksiä, kokeilkoon! Weidmannsheil.

Riistanhoitomaksu noussee. Suomen Metsästäjäliitto on esittänyt mallia, jossa painoa pannaan toiminnan aktivoimiseen ja hallinnolle vastaavasti säästötarpeita. Lisäksi liiton tärkeänä pitämä nuorisotoiminta otettiin uudistuksen yhteydessä esille; liitto esittää alle 18-vuotiaiden riistanhoitomaksun puolittamista kalastuksenhoitomaksun tapaan. Olemme samalla valmistelleet omaa mahdollista maksumuutosta nuorille. Kynnys on saatava matalaksi ja ovi auki nuorten tulla mukaan harrastukseemme.

Metsästyskauden alettua alkoi kuulua surullisia viestejä susien tappamista tai vahingoittamista koirista ja kotieläimistä. Viestejä tihkuu taajaan. Metsästäjäliitto on sitoutunut suden kannanhoitosuunnitelmaan – ja edellyttää luonnollisesti muidenkin sitoutuvan. Tilanne herättää paljon ajatuksia ja odotuksia tulevan kauden linjauksista. Kansallisesti tarvitsemme vakaan ja uskottavan kokonaisuuden. Sen saavuttamiseksi teemme töitä.

Syksyisiä tuulia kaikille.