Ifin seuraeläinvakuutuksella voi vakuuttaa myös metsästyskaverinsa. Kuva: Sara Seppälä
Ifin seuraeläinvakuutuksella voi vakuuttaa myös metsästyskaverinsa. Kuva: Sara Seppälä

Kymmenen turvavinkkiä metsälle

Metsästäjäliiton yhteistyökumppani If kokosi listan, jonka avulla voit välttyä monelta harmilta metsällä. Montako kohtaa sinulla on hanskassa?

1. Kun lähdet metsälle, ilmoita aina läheisillesi, missä olet ja milloin palaat.

2. Liiku tutuilla alueilla ja jos mahdollista, käytä lisäksi GPS-paikannusta.

3. Ilmoita metsästäjäkavereille mahdollisista sairauksistasi ja pidä mukanasi hätävaralääkkeet.

4. Varaa matkalle mukaan ensiapulaukku, joka sisältää myös kyypakkauksen (jonka viimeinen käyttöpäivämäärä ei ole mennyt umpeen) sekä hypotermiapeitteen.

5.Alkoholi ja aseet eivät kuulu yhteen.

6. Varmista, että ase on lataamaton, kun sillä ei ole tarkoitus ampua.

7. Kun otat aseen käteesi, varmista, ettei siinä ole patruunoita. Aina kun mahdollista, poista patruunat aseesta myös liikkuessasi maastossa.

8. Varmista aina, että aseen piippu osoittaa turvalliseen suuntaan. Älä osoittele aseella edes leikilläsi muita.

9. Älä altista aseitasi varkaille kotona tai mökillä, vaan säilytä aseita asekaapissa katseilta piilossa. Aseet kuuluvat murtovarkaiden suosikkilöytöihin esimerkiksi kesämökeillä.

10. Kun palaat metsästysreissulta, pysy hereillä kotiin asti. Moni paatuneempikin iltakukkuja on nukahtanut rattiin metsästysreissulta palatessa. Jos olet kyydissä, huolehdi, että kuski pysyy hereillä. Jos ajat, pidä riittävästi taukoja.

Tiesitkö, että Ifin kotivakuutuksesta saat vakuutusturvan myös metsästysaseelle? Kotivakuutuksen LaajaPlus-turvatasolla 17 000 euroon asti ja muilla turvatasoilla 5 000 euroon asti.

Metsästyskoira on korvaamaton apuri ja harrastuskaveri. Ifin seuraeläinvakuutuksella saat vakuutusturvaa myös metsästyskoiralle. Laaja turvataso sisältää hoitokuluturvan sekä eläimen menettämisen. Hoitokuluturvasta korvataan vakuutuskauden aikana eläinlääkärikuluja sekä lääkkeitä 1 700 euroon asti. Omavastuu on vakuutuskauden aikana 84 euroa + 25 prosenttia sen ylittävistä kuluista. Kennelliiton jäsenenä saat koirasi vakuutusmaksusta 20 prosentin alennuksen.

Lisää tietoa Metsästäjäliiton jäsenen vakuutusehdoista Ifissä löydät täältä.