Kuva Pauli Järviluoto
Kuva Pauli Järviluoto

Tarjontaa eräväelle

Digi-Jahti testaa ja esittelee eräalan tuoteuutuuksia Tarjontaa eräväelle -palstalla.

Hunters Element Vital -puku

Uusiseelantilainen Hunters Element on vaatevalmistaja, jonka metsästysvaatteiden perusajatuksena on kerrospukeu¬tuminen ja Desolve-maastokuosi. Vital-puku on ohut ja vuoreton metsästyspuku, joka on valmistettu veden- ja tuulenpitävästä Hydrafuse-kankaasta.

Kangas on kolmikerroslaminoitu ja materiaali tuntuu miellyttävän pehmeältä päällä. Kankaan pinta on harjattu, joten puku on myös hiljainen. Housuissa on vetoketjutaskut edessä ja reisissä. Takissa on säädettävä huppu, puhelintasku rinnassa, edessä vetoketjutaskut ja helmassa kiristysnauhat. Puvun kaikki saumat on teipattu. Kankaan vedenpitävyys on hyvä (vesipilari 10 000 mm), samoin hengittävyys (6 000 g/m2/24h). Puvun alle on tarjolla myös lämmin Apex-välikerroshuppari. Siinä on vetoketjulliset sivutaskut ja rintatasku sekä hupussa fleecevuori.

Desolve-maastokuosin suunnittelussa on hyödynnetty tietoa eläinten näkökyvystä. Maastokuosiin pukeutuneen ihmisen hahmo rikkoutuu eikä eläin tunnista ihmisen hahmoa. Kuosi on sävymaailmaltaan hyvin suomalaiseen luontoon sopiva. Asusteiden mitoitus on reilu, ja kokoja riittää 4XL:n saakka. Puvulla on vuoden takuu.

Puvun käyttötesti ajoittui elokuun kanalintuavaukseen Ruotsissa. Puku soveltui mainiosti liikkuvaan metsästykseen lämpötilan ollessa +10 astetta, aurinkoisena lämpimänä päivänä alkoi tulla hiki. Myrskyksi yltyneessä tuulessa ja rankassa vesisateessa se oli erinomainen. Puku on sopivan pelkistetty eikä esimerkiksi taskuja ole tehty liikaa.

Suositushinnat:

Housut 199 €, takki 299 €, huppari 139 €

Lisätietoja:

Jokierä Oy, https://www.jokiera.fi, info@jokiera.fi, 020 734 3730 (ti–to 10–16)

Tuorelihamakupala ja täysravinto koirille

Swiss Natural on sveitsiläinen täysravinto koirille. Sen lihapitoisuus on yli 70 prosenttia ja sen valmistuksessa käytetään elintarviketasoisia raaka-aineita ja tuoretta lihaa. Ruoka valmistetaan tuorelihamenetelmällä, joka mahdollistaa suuren lihamäärän ja takaa helpon sulavuuden. Valmistaja takaa laadun koko tuotantoketjun ajan, ja kaikki raaka-aineet ovat jäljitettävissä.

Ruoka on viljatonta ja riisitöntä sekä koostumukseltaan puolikostea. Ainoana hiilihydraatin lähteenä on käytetty perunaa, ja ruoka on valmistettu ilman keinotekoisia aromi- ja väriaineita.

Ruokaa on tarjolla kaksi vaihtoehtoa: Adult – kana & peruna, joka sisältää yli 70 prosenttia tuoretta kananlihaa sekä Sensitive – lammas & peruna, joka sisältää yli 70 prosenttia tuoretta lampaanlihaa. Molemmat vaihtoehdot sisältävät lohiöljyä, josta koirat saavat terveelle iholle ja kiiltävälle turkille tärkeät Omega-rasvahapot.

Dog’s Health ruualle on myönnetty ”Vuoden koiranruoka 2015” -tunnustus Saksassa.

Hinnat:

Adult – kana & peruna: 17,90 € (1,5 kg)

Sensitive – lammas & peruna: 19,90 € (1,5 kg)

Lisätietoja:

Delimill Oy, https://swissnatural.fi, 044 5445 095